Spray Tan


spray-tanning-banner

Spray Tanning is de toekomst voor een verantwoorde gezonde bruine teint!
Steeds meer mensen worden zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd (zon)nebank gebruik. Ondanks deze gevaren willen de meeste mensen toch een bruin getinte huid.
Spray Tanning biedt hiervoor een verantwoorde oplossing.
Spray Tanning is een manier om in slechts 10 minuten een mooie bruine teint krijgen.
een mooie bij u passende teint
geen huidbeschadiging, geen rode verbranding’, geen onnatuurlijke kleur
binnen 10 minuten een gebruinde huid
voor bruiloften, gala’s of andere speciale evenementen
bruin naar je vakantiestemming
geen witte benen in je sportkleding of onder zomerkleding
goed en verzorgend voor uw huid!

Do’s vóór de spray tan:

Scrub minstens 24 uur voor de spray tan. Geef hierbij speciale aandacht aan je ellebogen, knieën, hielen en handen! Een spray tan vervaagt eerder op droge, ruwe huid, en ziet het er vlekkeriger uit. Scrubben dus!
Een droge huid absorbeert de tanning vloeistof te snel – wat zorgt voor oneffenheden in de spray tan.
Scheer/wax kun je tot 24 uur voorafgaande de spray tan doen
24 uur voor de spray tan de huid verzorgen met een hydraterend product.
Don’ts vóór de spray tan:

Gebruik geen vochtinbrengende crème of bodylotion vlak voor je spray tan. Dit werkt als een barrière tussen je huid en de spray tan vloeistof. Hierdoor kan het niet goed intrekken en ‘was’ je het er eerder af.
Douche voor de spray tan alleen met lauw warm water. Als je douchegel gebruikt, kan dat de PH waarde van je huid veranderen. Een lichtjes ‘zure’ PH graad huid zorgt voor het beste resultaat.
Gebruik geen parfum, deodorant, dagcreme, bodytotion. Ook dit kan de PH waarde van de huid aantasten en als gevolg daarvan kan je een vlekkerig resultaat krijgen.
Gebruik geen make-up en draag geen juwelen, oog make up en nagellak is toegestaan.
Tijdens het sprayen:

Raak de tent of de omgeving waarin je staat niet aan. De spray komt daar ook op terecht en kan weer op jouw handpalmen terecht komen als je je probeert vast te houden aan de tent.
Raak je huid niet aan. Als de tanning net is aangebracht kan het nog op je vingers terecht komen en erin trekken.
Volg de aanwijzigingen van de specialiste die jou behandelt precies op. Zo weet je zeker dat elk deel van jouw lichaam een egale spray tan krijgt.
Ontspan je gezicht als je gezicht gesprayd wordt. Anders kan de tanning bijvoorbeeld in jouw frons terecht komen (minder charmant).
Trek niet meer kleding uit dan je wilt. De specialiste stelt geen eisen aan jou: als jij je top of BH aan wilt houden, is dat prima.
Do’s na de spray tan:

Draag de rest van de dag losse kleding. Spray tanning vloeistof kan erop afgeven, en daarom een minder egaal resultaat veroorzaken.
Laat het dragen van sokken ook een paar uur achterwege: de elastische stof kan zorgen voor ‘printjes’ in je spray tan op je schenen.
Stel baden of douchen ten minste 6-8 uur uit. Idealiter laat je de spray tan gedurende de nacht intrekken, zonder daarvoor onder de douche te gaan. Gedurende de nacht zal de tanning nog dieper in je huid trekken en zich ontwikkelen tot je gewenste kleur. De werkzame stof in tanning vloeistof waardoor je huid verkleurt (DHA) heeft 24 uur nodig om tot het eindresultaat te komen. Daarom is het handig om te wachten met ‘bijkleuren’ tot deze tijd verstreken is.
Don’ts na de spray tan:

Stel de dag van de spray tan fanatiek sporten of excessief zweten uit. Dit kan invloed hebben op de ontwikkeling, en dus de kwaliteit van je tanning.
Vermijd contact met leer. Leer is huid, en zal dus net zo reageren op tanning vloeistof als jouw eigen huid. Wees dus voorzichtig met leren stoelbekleding in een auto, leren banken en stoelen et cetera. Bescherm leren bekleding door er een handdoek overheen te leggen.
Do’s in de week na de spray tan:

Hydrateer je huid met een goede vochtinbrengende crème of bodylotion. Verwen je huid ermee en behoud je bruine teint langer.
Niet te lang en te warm douchen of te baden, hierdoor vervaagt je tanning sneller.
Scrub alleen de ruwe gedeeltes van je huid zoals knieën, hielen en ellebogen, om ervoor te zorgen dat je spray tan mooi natuurlijk vervaagt.
Gebruik verzorgingsproducten voor je lichaam.
De spray tan zal als eerste vervagen op je gezicht. Behoud je mooie teint langer door producten te gebruiken die jouw spray tanning specialist je aanbiedt.
Ga regelmatig naar je salon voor nabehandelingen. Hiermee bouw jij je kleur op en verleng je de houdbaarheid ervan.
Zorg goed voor je huid + een mooie huid = schoonheid!
Belangrijk:

Gebruik van medicatie (maakt niet uit wat en hoeveel) kan zorgen dat de kleur anders uitvalt of soms dat de tanning wordt afgestoten.
Gebruikt u een antibioticakuur stel de behandeling even uit.
Ongesteld zijn of juist moeten worden (hormonale schommelingen, dus ook tijdens zwangerschap) kan het resultaat beinvloeden.
Heeft u eczeem, psoriasis of open wondjes dan kunnen wij u niet behandelen.
Voor meer informatie en verkoop producten kunt u terecht in de salon.

Een spray tan behandeling is geheel voor eigen risico.

Spraytan Ridderkerk kan niet aansprakelijk gesteld worden.